Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΣΑΥ

Σύμφωνα με ενημέρωση του εκπροσώπου μας στο ΤΣΑΥ κ. Αριστείδη Κολοτούρου:

1/ Με απόφαση της Δ.Ε. Υγειoνομικών η καταβολή των εισφορών Α' εξαμήνου 2013 παρατείνεται μέχρι 31.7.2013. 

2/Οι ασφαλιστικές εισφορές που αφορούν τους μήνες των απεργιών του 2012 θα πληρωθούν χωρίς πρόστιμα και προσαυξήσεις, μέχρι 30/9/2013 

3/Τα ειδοποιητήρια οφειλών εκδίδονται μέσω της ιστοσελίδας του Τ.Σ.Α.Υ. μετά τις 20/6/2013 στο τμήμα: «ηλεκτρονικές υπηρεσίες». 

Εάν διαπιστώσετε ή υπάρχει αμφιβολία σχετικά με τα αναφερόμενα ποσά καταβολής, μπορείτε να ζητήσετε διόρθωση είτε από τα περιφερειακά γραφεία του Τ.Σ.Α.Υ., είτε από το κέντρο απευθυνόμενοι στο τμήμα μηχανογράφισης, στον 4ο όροφο, Αχαρνών 27, Αθήνα.

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΦΣ 10/6 - 20/6

ΔΕΥΤΕΡΑ 10.6
Μετά από πολύμηνες πιέσεις προς τα αρμόδια υπουργεία συνήλθε  το Ανώτατο Φαρμακευτικό Πειθαρχικό Συμβούλιο προκειμένου να δρομολογήσει άμεσα τις  εκκρεμότητες που υπάρχουν.
Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος με δημόσιες δηλώσεις έχει τονίσει κατηγορηματικά πως οι φαρμακοποιοί δεν μπορούν αποτελούν πάντα το εξιλαστήριο θύμα σε παραβατικές συμπεριφορές αλλά και ο Σύλλογος από την πλευρά έχει καθήκον άμεσα να θέτει στην κρίση του Πειθαρχικού όσες περιπτώσεις έρχονται προς εξέταση .

ΤΡΙΤΗ 11.6
Δήλωση παρέμβαση του αντιπροέδρου του ΠΦΣ κ. Κυριάκου Θεοδοσιάδη για  την λειτουργία των φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ με αφορμή το κλείσιμο της ΕΡΤ.
Αναφέρει χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων : “Αναρωτιέμαι πώς είναι δυνατόν το Ελληνικό κράτος να αποκρατικοποιεί κρατικούς φορείς, να κλείνει άλλους κρατικούς φορείς και συγχρόνως από την άλλη πλευρά να ιδρύει κρατικές μονάδες παροχής φαρμακευτικής περίθαλψης, σε μία χώρα που κατέχει παγκόσμιο ρεκόρ αριθμού φαρμακείων”. 
TETAΡΤΗ 12.6
Συνεδρίαση Επιτροπής Κώδικα Δεοντολογίας . Έγινε οριστικοποίηση της επεξεργασίας όλων των άρθρων και τα συμπεράσματα δόθηκαν για τελική διατύπωση στους νομικούς συμβούλους του ΠΦΣ.  Σε σύντομο χρονικό διάστημα αναμένεται η δημοσιοποίηση ολοκλήρου του Κώδικα
Συνεδρίαση Επιτροπής Βάσης Δεδομένων
ΠΕΜΠΤΗ 13.6
Μετάβαση εκπροσώπων του προεδρείου του ΠΦΣ στην ΚΜΕΣ και στα κεντρικά γραφεία του ΟΓΑ προκειμένου να ξεπερασθούν και τα τελευταία γραφειοκρατικά εμπόδια και να προχωρήσει το ένταλμα πληρωμής των παλαιών οφειλομένων του 2011.
Τελικά ξεμπλοκαρίστηκε το ένταλμα και δόθηκε η εντολή στην οικονομική υπηρεσία να προχωρήσει. Είναι σίγουρο ότι θα χρειαστεί και πάλι παρέμβαση στην διαδικασία και για τον λόγο αυτό το θέμα το παρακολουθούμε καθημερινά
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14.6
Μετά από τηλεφωνήματα ακόμη και απειλές συνδικαλιστικού περιεχομένου αναρτήθηκε στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ του υπολοίπου του ποσού του Φεβρουαρίου. Το προεδρείο δεν εφησυχάζει και ζητά την δρομολόγηση και της καταβολής του ποσού γιατί ήδη βρίσκεται  σε καθυστέρηση και ο επόμενος  μήνας
ΣΑΒΒΑΤΟ 15.6
Πραγματοποιήθηκε έκτακτη Γενική Συνέλευση του ΠΦΣ με την συμμετοχή και των προέδρων των φαρμακευτικών συλλόγων. Η συνέλευση είχε τον απαραίτητο συνδικαλιστικό, παλμό και δεν έλειψαν και οι αντιπαραθέσεις.
Στο τέλος  εκδόθηκε ψήφισμα σύμφωνα με το οποίο Ο Π.Φ.Σ. δηλώνει ότι  δεν θα δεχθεί συζήτηση για θέματα που προκαλούν μείωση του εισοδήματος των φαρμακοποιών και εξουσιοδοτεί  το ΔΣ για άμεση εκκίνηση των κινητοποιήσεων εφόσον θιγούν τα ζητήματα  αυτά.
Ο ΠΦΣ καλεί τους φαρμακευτικούς συλλόγους της χώρας να οργανωθούν και να προετοιμασθούν για την υλοποίηση των στόχων αυτών με τον συντονισμό του ΔΣ του ΠΦΣ.
ΔΕΥΤΕΡΑ 17.6
Ενημέρωση του κ. Λυκουρέντζου για την συνάντηση με την Τρόικα. Ο υπουργός δήλωσε κατηγορηματικά σε ερώτηση του ΠΦΣ πως δεν υπάρχουν άλλα μέτρα για το φάρμακο . Αντίθετα ενημέρωσε πως το μεγάλο «αγκάθι» είναι ο ΕΟΠΥΥ και τα ελλείμματα του. Το θέμα διογκώθηκε τις αμέσως επόμενες ημέρες όπως όλοι γνωρίζουμε.
Εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε ότι πρώτος ο ΠΦΣ ανέδειξε από το 2011 το πρόβλημα της ελλιπούς χρηματοδότησης του ΕΟΠΥΥ καλώντας σε ειδική εκδήλωση όλους τους εκπροσώπους όλων των κομμάτων.
Παρέμβαση με επιστολή προς τον ΕΟΠΥΥ για τις περικοπές συνταγών όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά «Τα φαρμακεία εκτέλεσαν την συνταγές νομότυπα, αλλά περικόπηκαν παράτυπα»
ΤΡΙΤΗ 18.6
Νέες πιέσεις προς τον ΕΟΠΥΥ για την εξόφληση του υπολοίπου ποσού του Φεβρουαρίου.
«Επιτέλους δώστε λύση και εξοφλήστε τη δαπάνη Φεβρουαρίου.
Η καθυστέρηση της πληρωμής δεν δημιουργεί μόνο οικονομικά προβλήματα στα φαρμακεία, αλλά θέτει και ζήτημα  αξιοπιστίας του Οργανισμού προς τους φαρμακοποιούς, την Κυβέρνηση αλλά και τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ», αναφέρει το τελεσίγραφο του ΠΦΣ προς τον ΕΟΠΥΥ .
ΤΕΤΑΡΤΗ 19.6
Αντιπροσωπεία του ΠΦΣ μετέβη στον ΕΟΠΥΥ για το θέμα των πληρωμών. Πιέσεις από γραφείο σε γραφείο για την …πολυπόθητη πληρωμή και παράλληλες επαφές για την απεμπλοκή του θέματος των διαδικασίων πληρωμής των υπολοίπων ταμείων.
Παράσταση σε ημερίδα στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας  όπου ο αντιπρόεδρος του ΠΦΣ  Κυριάκος Θεοδοσιάδης έδωσε ξεκάθαρη απάντηση στους υπαινιγμούς    του προέδρου του ΣΦΕΕ για μη ισότιμη μεταχείριση όλων των παρόχων στις εξοφλήσεις των χρεών και για μη εφαρμογή του μνημονίου σε όλους.
Ο κ. Θεοδοσιάδης είπε μεταξύ άλλων  πως «οι φαρμακοποιοί, σχεδόν τέσσερα χρόνια τώρα, έχουν πληρώσει με το αίμα τους τις περικοπές. Εξάλλου τα φαρμακεία δεν έχουν ούτε τα ίδια περιθώρια κέρδους ούτε τις ίδιες αντοχές με τις φαρμακοβιομηχανίες».
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20.6
Έγινε επιτέλους η πληρωμή από τον ΕΟΠΥΥ και ξεκίνησε ο αγώνας για τον επόμενο μήνα . Ο ΠΦΣ επανειλημμένα έχει τονίσει προς τους εκπροσώπους της Πολιτείας πως ο Οργανισμός των 9500000 ασφαλισμένων είναι θνησιγενής. Πρέπει να χρηματοδοτηθεί άμεσα .

Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

ΠΦΣ: "ΑΜΕΣΟΣ ΕΠΑΝΕΛΕΓΧΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΚΟΠΗΚΑΝ ΛΟΓΩ ΑΡΝΗΤΙΚΗΣ ΛΙΣΤΑΣ"

Αθήνα, 17/6/2013
Αριθμ. Πρωτ. 1392

Κύριοι,

Μετά την έναρξη της πλήρους λειτουργίας της Διαδικτυακής πύλης του ΕΟΠΥΥ – ΚΜΕΣ, μέσα από το site της οποίας τα φαρμακεία μπορούν να ενημερώνονται για την δαπάνη που έχουν υποβάλλει και την αποζημίωση των συνταγών (περικοπές, εκκαθαρίσεις, πληρωμές κ.λπ.), γίναμε αποδέκτες εκατοντάδων τηλεφωνημάτων από φαρμακοποιούς σε όλη τη χώρα. 
Οι διαμαρτυρίες έντονες και απολύτως δικαιολογημένες συνίστανται στο εξής ζήτημα: 
Ένας μεγάλος αριθμός συνταγών που περικόπηκαν από τις υπηρεσίες σας, αφορούν σε φάρμακα τα οποία, όταν εκτελέστηκαν από τα φαρμακεία ήταν στην Θετική Λίστα, αλλά με τις επανειλημμένες διορθώσεις του καταλόγου συνταγογραφούμενων φαρμάκων, την χρονική στιγμή της αποζημίωσης αυτών, ήταν στην Αρνητική. 
Τα φαρμακεία εκτέλεσαν την συνταγές νομότυπα, αλλά περικόπηκαν παράτυπα. 

Παρακαλούμε για τον άμεσο επανέλεγχο των συνταγών και την διόρθωση των λαθών, προκειμένου να αποκατασταθούν οι αδικίες σε βάρος των φαρμακείων και να πιστωθούν τα αντίστοιχα ποσά στους λογαριασμούς των δικαιούχων φαρμακοποιών στην επόμενη πληρωμή. 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
α.α. Α΄ Αντιπρόεδρος
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΘΕΟΔΟΣΙΑΔΗΣ

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ  
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Σάββατο 15 Ιουνίου 2013

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΣ ΤΟΥ ΠΦΣ ΤΗΣ 15/06/2013

ΑΘΗΝΑ 15/6/2013 
Η Γ.Σ που συνήλθε στις 15.6.2013 αποφάσισε να διεκδικήσει : 

    1. Την καθιέρωση σταθερής ημερομηνίας πληρωμής των τρεχόντων λογαριασμών του ΕΟΠΥΥ στα πλαίσια του χρόνου που καθορίζει η συλλογική σύμβαση και οι νόμοι 
    
    2. Την άμεση εξόφληση των παλαιών χρεών των ασφαλιστικών ταμείων που ανάγονται από το 2010 
    
    3. Την άμεση υλοποίηση της δέσμευσης της Κυβέρνησης για τον συμψηφισμό των οφειλών προς το Δημόσιο με τα παλαιά χρέη 
    
    4. Την κατάργηση του αναδρομικού rebate και 
   
    5. Την έναρξη της διαδικασίας των αγωγών και των τόκων υπερημερίας για τις καθυστερήσεις πληρωμών 

 Ο Π.Φ.Σ. δηλώνει προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν θα δεχθεί συζήτηση για θέματα που προκαλούν μείωση του εισοδήματος των φαρμακοποιών και εξουσιοδοτεί το ΔΣ για άμεση εκκίνηση των κινητοποιήσεων εφόσον θιγούν τα ζητήματα αυτά.

Ο ΠΦΣ καλεί τους φαρμακευτικούς συλλόγους της χώρας να οργανωθούν και να προετοιμασθούν για την υλοποίηση των στόχων αυτών με τον συντονισμό του ΔΣ του ΠΦΣ. 

 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΣ ΤΟΥ ΠΦΣ

ΑΘΗΝΑ 5/6/2013 

Με ομόφωνη απόφαση του ΔΣ του ΠΦΣ καλεί έκτακτη ΓΣ το Σάββατο 15 /6/2013 και ώρα 10 π.μ. στην αίθουσα συνελεύσεων του Π.Φ.Σ.
Μετά την παρατεταμένη καθυστέρηση πληρωμών από τον ΕΟΠΥΥ και την όξυνση μιας σειράς προβλημάτων, το Δ.Σ. του Π.Φ.Σ. ομόφωνα καλεί τον κλάδο σε κινητοποιήσεις.

 ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΓΣ 
  • Καθυστερήσεις στις πληρωμές του ΕΟΠΥΥ (τρέχοντα και ληξιπρόθεσμα χρέη) 
  • Εξελίξεις στον κλάδο από τις μνημονιακές απαιτήσεις 
  • Έγκριση πρακτικών προηγούμενων Γ.Σ. 
  • Ανακοινώσεις. 
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΦΣ: ΝΕΟΙ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΙΚΟΙ ΔΗΜΟΙ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Αθήνα, 4/6/2013 
Αριθμ. Πρωτ. 1277 

Προς τους Φαρμακευτικούς Συλλόγους της Χώρας

Θέμα: «Νέοι καλλικρατικοί Δήμοι και Φαρμακευτικοί Σύλλογοι»

Κατόπιν πολλών ερωτήσεων από φαρμακοποιούς που είναι μέλη ενός φαρμακευτικού συλλόγου, αλλά σύμφωνα μετά το Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) τα φαρμακεία τους ευρίσκονται πια και λειτουργούν σε δήμο που ανήκει σε έτερο φαρμακευτικό σύλλογο, επαγόμεθα τα κάτωθι: 
Σύμφωνα με το Ν. 3852/2010 (ΦΕΚ Α΄ 87) συνιστώνται νέοι δήμοι, η εδαφική περιφέρεια των οποίων αποτελείται από τις εδαφικές περιφέρειες των συνεννοούμενων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α.). Οι εδαφικές αυτές περιφέρειες αποτελούν τις δημοτικές ενότητες του νέου δήμου και φέρουν το όνομα του πρώην δήμου ή της κοινότητας. 
Στην περίπτωση που ένα φαρμακείο πριν την ψήφιση του ως άνω Νόμου ευρισκόταν σε Ο.Τ.Α. που άνηκε σε Α΄ Φαρμακευτικό Σύλλογο, κατόπιν όμως των προβλέψεων του «Καλλικράτη», ο εν λόγω Ο.Τ.Α. ανήκει πια σε Δήμο κείμενο εις την εδαφική περιφέρεια ενός Β΄ Φαρμακευτικού Συλλόγου, τότε ο συγκεκριμένος φαρμακοποιός εγγράφεται αυτοδικαίως στον Φαρμακευτικό Σύλλογο, εις την εδαφική περιφέρεια όπου πια λειτουργεί, σύμφωνα με το άρθρο 4 του Ν. 3601/1928, προβαίνοντας σχετικώς σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες. 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
α.α.
Α΄ Αντιπρόεδρος
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΘΕΟΣΟΔΙΑΔΗΣ
Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

ΠΦΣ ΠΡΟΣ ΥΥΚΑ: Η ΥΠΟΜΟΝΗ ΜΑΣ ΕΞΑΝΤΛΗΘΗΚΕ

Αθήνα, 4/6/2013 
Αριθμ. Πρωτ. 1275 

Κύριοι Υπουργοί,
Έχουμε κουραστεί να απευθυνόμαστε σε σας, όσο και προς την Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ ζητώντας το αυτονόητο. Δυστυχώς δεν έχουν γίνει αντιληπτά μερικά πολύ απλά πράγματα. Εκτός, ακόμη χειρότερα, εάν έχουν γίνει αντιληπτά αλλά δεν υπάρχει η πολιτική βούληση για να υλοποιηθούν.
Απευθυνόμαστε λοιπόν προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, προς τους Υπουργούς στους οποίους ο πρωθυπουργός της Χώρας ανέθεσε την ευθύνη εξασφάλισης της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης του Ελληνικού Λαού και την προστασία της Δημόσιας Υγείας και υποβάλλουμε τα εξής πολύ απλά ερωτήματα.
Ψηφίσατε και πρόσφατα νόμο στο Ελληνικό Κοινοβούλιο που επιβάλλει την εξόφληση των υποχρεώσεων του ΕΟΠΥΥ εντός 60 ημερών.
 Γιατί δεν τον εφαρμόζετε;
Γιατί αντιθέτως σπεύδετε να εφαρμόζετε κάθε νομοθετική ρύθμιση που περικόπτει κι άλλο το εισόδημά μας;
Έχετε το ηθικό δικαίωμα να απαιτείτε και να εφαρμόζετε συνεχώς δυσμενή μέτρα για τον κλάδο μας, όταν δεν εφαρμόζετε τους υπάρχοντες νόμους, όταν δεν εφαρμόζετε την μοναδική υποχρέωση του ΕΟΠΥΥ να εξοφλεί τις υποχρεώσεις του, όταν εν τέλει χρωστάτε σε αυτόν από τον οποίο απαιτείτε; Είσθε περήφανοι που το Υπουργείο Υγείας δεν καταφέρνει να απορροφήσει υπάρχοντα χρήματα για να τα διαθέσει σ΄ αυτούς που τα χρωστάει;

Γνωρίζετε ότι χρωστάτε σε 12.000 οικογένειες φαρμακοποιών 70 εκατ. ευρώ από το 2010 και ενώ τα χρήματα δόθηκαν από το Υπουργείο Οικονομικών για τον σκοπό αυτό εσείς δεν μπορείτε να τα μοιράσετε;
Ας μην ακούσουμε τις γνωστές δικαιολογίες για τα γνωστά γραφειοκρατικά εμπόδια.
Ψηφίστε σήμερα νόμο που να καταργεί όλα τα γραφειοκρατικά εμπόδια.
Ψηφίστε τον με την ίδια ταχύτητα που ψηφίσατε όλα τα μνημόνια και τους εφαρμοστικούς νόμους. Τότε μπορούσατε, σήμερα δεν μπορείτε;
Μπορείτε όμως να βλέπετε την αγορά να στενάζει;
Μπορείτε όμως να παρακολουθείτε απαθείς 680 φαρμακοποιούς - ο αριθμός μεγαλώνει καθημερινά-, που οι απαιτήσεις τους από τον ΕΟΠΥΥ έχουν μπλοκαριστεί δικαστικά λόγω κατασχέσεων ΔΟΥ, φαρμακαποθηκών και φαρμακοβιομηχανιών;
Μπορείτε όμως με την αδράνεια σας να επιτείνετε την οικονομική ασφυξία των συναδέλφων μας Παρακρατώντας χρήματα που δεν τα δίνετε στους δικαιούχους;
Αλήθεια ποιος πολίτης αυτής της χώρας, ποιος σοβαρός άνθρωπος, ποιος ευρωπαίος ή τροϊκανός ελεγκτής θα σας δώσει δίκιο ή δεν θα κουνήσει το κεφάλι του με νόημα μπροστά σε αυτή την κατάσταση;
Γνωρίζετε ότι το μοναδικό πλέον εισόδημα του φαρμακοποιού είναι αυτό το οποίο προσδοκά ότι ΘΑ εισπράξει από τον ΕΟΠΥΥ;
Εάν αυτό δεν καταβληθεί έγκαιρα, συμβαίνει ό,τι για κάθε μισθωτό που εργάζεται αλλά δεν πληρώνεται.
Αλλά ακόμη χειρότερα που στη δική μας περίπτωση το 90% των χρημάτων που ΘΑ εισπράξουμε , ΟΤΑΝ εισπράξουμε, έχει ήδη προκαταβολικώς πληρωθεί στους προμηθευτές μας και στην εφορία. Ας μην ακούσουμε για άλλη μια φορά σε ποιου υπουργού αρμοδιότητα υπάγεται ο ΕΟΠΥΥ.
Ας μην ακούσουμε ακόμη δικαιολογίες ότι ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ ασκεί διοίκηση και εσείς δεν παρεμβαίνετε στο έργο του.
Μην πετάτε το μπαλάκι των ευθυνών από τον Ανα στον Καϊάφα. Η ευθύνη είναι συλλογική , είναι πολιτική και συγχρόνως ηθική απέναντι σε 12.000 οικογένειες φαρμακοποιών , 17.000 οικογένειες φαρμακοϋπαλλήλων και σε όλο τον Ελληνικό πληθυσμό που θα υποστεί τις συνέπειες της μη πολιτικής σας.

Κύριοι Υπουργοί,

Σας έχουμε ενημερώσει επανειλημμένα με όλους τους τρόπους ότι η πρακτική του ΕΟΠΥΥ έχει οδηγήσει σε οικονομική ασφυξία 12.000 οικογένειες φαρμακοποιών. Η υπομονή μας και η υπομονή τους εξαντλήθηκαν.
Ο ΕΟΠΥΥ μας έχει μετατρέψει σε επαίτες, προς τους οποίους όποτε θυμάται πετάει ένα ξεροκόμματο έναντι των τεράστιων οφειλών του.
Κατά την πρόσφατη συνάντηση της ολομέλειας του Δ.Σ. του Π.Φ.Σ. με τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ ζητήσαμε:
1. Άμεση εξόφληση των οφειλών του 2010, 2011 και 2012.
2. Μέχρι την 30.6.2013 να εξοφληθούν τα φάρμακα του Φεβρουαρίου και του Μαρτίου 2013.
3. Να καθιερωθεί τακτική, σταθερή κάθε μήνα ημερομηνία πληρωμής των τρεχουσών υποχρεώσεων του ΕΟΠΥΥ στα πλαίσια του ισχύοντος νόμου.
Απευθυνόμαστε στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας που προΐσταται και τυπικά και ηθικά και πολιτικά του ΕΟΠΥΥ την ενημερώνουμε και γραπτά για τελευταία φορά για το μέγεθος του προβλήματος. Εάν επιθυμείτε μπορείτε να λύσετε το πρόβλημα……

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
α.α. Α΄ Αντιπρόεδρος
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΘΕΟΔΟΣΙΑΔΗΣ
Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

ΠΦΣ ΠΡΟΣ ΕΟΠΥΥ: ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΟ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΩΝ

Αθήνα, 4/6/2013
Αριθμ. Πρωτ. 1276

Κύριε πρόεδρε, 
Έχει περάσει μία εβδομάδα από την συνάντησή μας, με μέλη του ΔΣ, όπου δεσμευτήκατε τουλάχιστον για την άμεση πληρωμή του ήμισυ των οφειλών του μηνός Φεβρουαρίου. 
Δυστυχώς όμως δεν έχει προχωρήσει καμιά διαδικασία πληρωμής του εντάλματος, δεν έχει αναρτηθεί το ποσό στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ και η ενημέρωση που έχουμε από τις υπηρεσίες σας είναι ότι: Θα πρέπει να διεκπεραιωθεί η διαδικασία των φαρμακείων με εκχωρήσεις προς τρίτους και μετά να προχωρήσουν οι υπηρεσίες σας στην έκδοση εντάλματος για την πληρωμή μας. 
Κρίνουμε λοιπόν, ότι η πληρωμή μας θα πραγματοποιηθεί αρχές της επόμενης εβδομάδας, γεγονός που διαψεύδει τις δεσμεύσεις σας για πληρωμή στις αρχές αυτής της εβδομάδας. Κύριε πρόεδρε, Η καθυστέρηση των πληρωμών μας έφθασε τις 120 ημέρες. 
Στο τέλος κάθε μήνα υπάρχουν επιταγές προς τους πιστωτές μας που αδυνατούν να εξωφληθούν. Η αδυναμία σας να εξοφλήσετε εγκαίρως, ακόμη και όταν υπάρχουν τα χρήματα για την πληρωμή μας, δείχνει ότι δεν δίνετε την δέουσα βαρύτητα, ώστε να είσαστε τουλάχιστον συνεπής στις δεσμεύσεις σας.
Είναι άμεση ανάγκη να τροποποιήσετε την διαδικασία παρακρατήσεων υπέρ τρίτων, ώστε να σταματήσει το απαράδεκτο φαινόμενο των καθυστερήσεων. 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ 
α.α. Α΄ Αντιπρόεδρος
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΘΕΟΔΟΣΙΑΔΗΣ
Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ   
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ