Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Π.Φ.Σ.: Η ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΩΝ ΜΥΣΥΦΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΑΝΙΔΕΟ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ

Αθήνα, 27/11/2013 
ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 
Ανακοινώθηκαν σήμερα οι προτάσεις του ΟΟΣΑ για την δήθεν ανάπτυξη. 
Προτάσεις προκλητικές, απαράδεκτες, αντιεπιστημονικές. 
Σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο τα Μη Υποχρεωτικώς Συνταγογραφούμενα ΦΑΡΜΑΚΑ – ΜΥΣΥΦΑ διακινούνται μέσα από ένα αυστηρό πλαίσιο προστασίας της Δημόσιας Υγείας που διασφαλίζει την ποιότητα, την αποτελεσματικότητα και την ασφαλή χορήγησή τους. 
Τα ΜΥΣΥΦΑ είναι ΦΑΡΜΑΚΑ, έχουν παρενέργειες, έχουν ανεπιθύμητες ενέργειες, έχουν συνέργειες στην χορήγησή τους με άλλα φάρμακα και σε καμία απολύτως περίπτωση δεν αποτελούν απλά καταναλωτικά προϊόντα που μπορεί να τα διαθέσει κάποιο μπακάλικο. 
Η εγκατάλειψη των κανόνων της ασφαλούς χορήγησης φαρμάκων στους ασθενείς, η περιφρόνηση των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου και η ασύδοτη ανεξέλεγκτη χορήγησή τους από τον κάθε ανίδεο αποτελεί συνειδητό έγκλημα κατά της υγείας εκατομμυρίων ανθρώπων
Καλούμε την Κυβέρνηση να σεβαστεί τους κανόνες και τις καλές πρακτικές της ορθής φαρμακευτικής περίθαλψης του λαού και να μην υποκύψει σε συμφέροντα κάποιων εκατομμυριούχων «μπακάληδων». 
 Σύσσωμη η επιστημονική κοινότητα και απόλυτα συσπειρωμένος ο φαρμακευτικός κόσμος της χώρας θα προασπίσει τη δημόσια υγεία του Ελληνικού Λαού και αυτό είναι κάτι που πρέπει να το λάβουν σοβαρά υπόψη όλοι όσοι θέλουν να λαμβάνουν υπεύθυνες πολιτικές αποφάσεις. 
Καθαρές κουβέντες, καθαροί λογαριασμοί. 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ 
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΘΕΟΔΟΣΙΑΔΗΣ
Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Π.Φ.Σ.: ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΣΑΥ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΑΘΗΝΑ 21/11/2013 

Με τον υπουργό Εργασίας κ. Ι. Βρούτση συναντήθηκαν σήμερα Πέμπτη το μεσημέρι , οι πρόεδροι του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου κ. Μ. Βλασταράκος, του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου κ. Κ. Θεοδοσιάδης και της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας κ. Α. Κατσίκης. 
Στην διάρκεια της συνάντησης τέθηκε το θέμα που αφορά την προσαύξηση της σύνταξης των μονοσυνταξιούχων , θέμα για το οποίο ο υπουργός ζήτησε αναλογιστική μελέτη προκειμένου να προχωρήσει στην έγκριση της σχετικής απόφασης. 
Επίσης τέθηκε το θέμα – που είναι άμεσα συνυφασμένο με την βιωσιμότητα του Ταμείου - της αναγκαιότητας της νομοθετικής και διοικητικής παρέμβασης που είναι απαραίτητες για την εξασφάλιση της είσπραξης των απαιτήσεων του ΤΣΑΥ από τις υγειονομικές μονάδες. 
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον εξετάστηκε το θέμα των καθυστερήσεων που υπάρχουν κατά την έκδοση της συντάξεως των υγειονομικών, όπως επίσης και το ποσοστό της προκαταβολής που χορηγείται μέχρι την οριστική εκκαθάριση της. 
Τέλος δόθηκε η διαβεβαίωση ότι θα λυθεί σύντομα νομοθετικά το θέμα της Στέγης Υγειονομικών ώστε να επανέλθει στην ιδιοκτησία του ΤΣΑΥ. 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

ΠΦΣ : NA ΔΙΟΡΘΩΘΕΙ Η Υ.Α. ΠΕΡΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

ΑΘΗΝΑ 21/11/2013 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

O Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος δηλώνει την κατηγορηματική αντίθεση του με το περιεχόμενο της Υπουργικής Απόφασης περί συμπληρωμάτων διατροφής που εξέδωσαν οι υπουργοί κ.κ. Χατζηδάκης και Γεωργιάδης. 
Αντιλαμβανόμαστε ότι η εν λόγω Υπουργική Απόφαση, αποτελεί προϊόν συμφωνίας και διαπραγμάτευσης με την Τρόικα, με τη λογική της οποίας διαφωνήσαμε δημοσίως στη διάρκεια των συνεδριάσεων του Τεχνικού Συμβουλίου του Υπουργείου Υγείας. 
Γνωρίζουμε το δεσμευτικό πλαίσιο που καθορίζει η Κοινοτική Οδηγία 2002/46/ΕΚ της 10ης Ιουνίου 2002. Αναμέναμε όμως από τον Υπουργό Υγείας να προσδιορίσει και δεσμευτικές δικλείδες ασφαλείας για την προστασία της Δημόσιας Υγείας. 
Πρέπει να γνωρίζουν όλοι ότι με τον όρο συμπληρώματα διατροφής θα επιδιωχθεί η διακίνηση προϊόντων με σύνθεση που θα έχουν επιβλαβείς επιδράσεις στην υγεία των πολιτών και κυρίως κατά την παράλληλη λήψη φαρμάκων από ανθρώπους βρίσκονται σε φαρμακευτικές θεραπείες. 
Έγκαιρα ζητήσαμε η κυβερνητική δέσμευση απέναντι στην Τρόικα και η υλοποίηση της Κοινοτικής Οδηγίας να θεσμοθετηθεί σε βάση επιστημονικών κριτηρίων που θα καθορισθούν από το Υπουργείο Υγείας , τον ΕΟΦ και τον ΠΦΣ. 
Η Υπουργική Απόφαση που εκδόθηκε εν αγνοία μας χρήζει άμεσης διόρθωσης εάν δεν θέλουμε να βρεθούμε ενώπιον φαινομένων σαν αυτά που ζήσαμε στην περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων. 
Αναρωτιόμαστε με ποια λογική τα καταστήματα που πωλούν τυποποιημένα τρόφιμα δύνανται και δικαιούνται να διαθέτουν προϊόντα που άμεσα ή έμμεσα επηρεάζουν την ανθρώπινη υγεία. 
Καλούμε 
Τον Υπουργό Υγείας να επανεξετάσει το θέμα και να προχωρήσει στην έκδοση διορθωτικής συμπληρωματικής Υπουργικής Απόφασης. 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

Π.Φ.Σ.: ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΩΝ ΛΟΓΩ ΑΔΥΝΑΜΙΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ Η/Σ

ΑΘΗΝΑ 21/11/2013 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 
Σε περίπτωση αδυναμίας λειτουργίας της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης εκτελείτε χειρόγραφα. Καμιά συνταγή δεν θα περικοπεί.

Π.Φ.Σ.: ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΩΝ ΛΟΓΩ ΑΔΥΝΑΜΙΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ Η/Σ

ΑΘΗΝΑ 21/11/2013 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 
Σε περίπτωση αδυναμίας λειτουργίας της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης εκτελείτε χειρόγραφα. Καμιά συνταγή δεν θα περικοπεί.

Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

Π.Φ.Σ. ΠΡΟΣ ΕΟΠΥΥ: ΝΟΜΟΣ 4208/13: ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΩΝ

Αθήνα, 19/11/2013 
Αριθμ. Πρωτ. 2650 

Κύριε Πρόεδρε, 
Σας γνωρίζουμε ότι δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ ο νόμος 4208 ΦΕΚ 252/18-11-2013. Παρακαλούμε όπως, κάνοντας χρήση των σχετικών διατάξεων, δώσετε τις απαραίτητες οδηγίες στις υπηρεσίες του Οργανισμού προκειμένου να διεκπεραιωθούν άμεσα οι απαιτούμενες διαδικασίες για την εξόφληση των ληξιπροθέσμων οφειλών του ΕΟΠΥΥ προς τα φαρμακεία. 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΘΕΟΔΟΣΙΑΔΗΣ

Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΙΔΡΥΣΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ Η ΓΣ ΤΟΥ ΠΦΣ

Υπέρ της ίδρυσης του Επαγγελματικού Ταμείου τάχθηκε η πλειοψηφία του Σώματος της Γενικής Συνέλευσης του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε (02-03/11/2013). 
Οι αντιπρόσωποι μετά από ονομαστική ψηφοφορία υπερψήφισαν την πρόταση του ΔΣ του ΠΦΣ με την εξής αναλογία: 
Eπι 94 παρόντων : 
73 ψήφισαν υπέρ 
10 κατά, 
2 την πρόταση του κ. Χαρού και 
9 άκυρα- λευκά 
Στην Γενική Συνέλευση έγινε λεπτομερής εισήγηση για το θέμα του Επαγγελματικού Ταμείου από τον καθηγητή κ. Μιλτ. Νεκτάριο, ο οποίος στη συνέχεια απάντησε σε ερωτήσεις των παρευρισκομένων. 
Ο πρόεδρος του ΠΦΣ κ. Κυριάκος Θεοδοσιάδης, αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα της ίδρυσης του Ταμείου και έθεσε το θέμα σε ψηφοφορία. 
Σε επόμενες Γ.Σ. θα διευκρινισθούν και θα αποτυπωθούν όλες οι νόμιμες διαδικασίες ίδρυσης του Ταμείου.