Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Δ.Τ. ΠΦΣ: ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥΣ - ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΥΣ


Αθήνα, 06/02/2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Στην Ελλάδα του παραλόγου και του «είσαι ότι δηλώσεις» η διοίκηση των ΕΛΤΑ αποφάσισε με το έτσι θέλω, να αντικαταστήσει το επιστημονικό έργο των φαρμακοποιών και να μετατρέψει τους ταχυδρόμους σε φαρμακοποιούς!
Δεν γνωρίζουμε ποιος είναι ο ιθύνων νους αυτής της πρωτοφανούς και απαράδεκτης ενέργειας, αλλά σε κάθε περίπτωση ο Π. Φ. Σ. θα προστατεύσει τα συμφέροντα του κλάδου και προπάντων των χιλιάδων ασφαλισμένων. Έχουμε τονίσει κατ επανάληψη, ότι το φάρμακο δεν είναι εμπόρευμα και μεταφέρεται υπό συγκεκριμένες συνθήκες για την ασφάλεια του (κίνδυνοι αλλοίωσης κ.τ.λ.) μα «στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα».
Επίσης οι ταχυδρόμοι δεν είναι δυνατόν να γίνουν φαρμακοποιοί, όπως και οι φαρμακοποιοί  … ταχυδρόμοι!
Καλούμε έστω και την ύστατη στιγμή την διοίκηση των ΕΛ.ΤΑ. να επικρατήσει η κοινή λογική, σε αντίθετη περίπτωση ο Π.Φ.Σ. θα απαντήσει μέσω της δικαστικής οδού.
Αναρωτιόμαστε δε, πώς σε μια εποχή σκληρής λιτότητας όπου οι ασφαλισμένοι επιβαρύνονται ήδη με ένα ευρώ την κάθε συνταγή για τα φάρμακα, η διοίκηση των ΕΛ.ΤΑ. δαπανά 19.800 χιλιάδες ευρώ  για έρευνα προκειμένου να προχωρήσει στην διαδικασία μεταφοράς φαρμάκων από τα ταχυδρομεία.
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου