Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014

Π.Φ.Σ.: ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΤΟΥ ΥΠ. ΥΓΕΙΑΣ

ΑΘΗΝΑ 2.6.2014 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 
Σχετικά με τα αναγραφέντα σε blog φαρμακοποιών όσον αφορά διατάξεις που περιλαμβάνονται σε Σχέδιο Νόμου που κατατέθηκε από το Υπουργείο Υγείας αισθάνομαι την ανάγκη να ενημερώσω τα ακόλουθα : 
1. H ρύθμιση που περιλαμβάνεται στο άρθρο 31 γα την υποβολή αιτήσεων ίδρυσης φαρμακείων δύο φορές τον χρόνο (Ιανουάριο και Ιούλιο) είναι πρόταση του ΠΦΣ που εγκρίθηκε από το ΔΣ ομόφωνα προ μηνών και αποτελεί αντιγραφή των ισχυόντων στην Ιταλία. Σκοπός της ρύθμισης είναι η αποφυγή φαινομένων εσωτερικής ενημέρωσης προς όφελος επιτηδείων και εις βάρος όλων των υπολοίπων. 
2. Η παράγραφος περί «υποστηρικτικού αποθηκευτικού χώρου» προστέθηκε με πρωτοβουλία του υπουργείου , είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ και θα υπάρξει έντονη διαμαρτυρία και παρέμβαση στη Βουλή για να αποσυρθεί. 
3. Το άρθρο 32 περί πειθαρχικών συμβουλίων αποτελεί επίσης πρόταση του ΠΦΣ, που συντάχθηκε από τη νομική υπηρεσία του ΠΦΣ , καθ΄ υπόδειξη του ΔΣ, από το οποίο και εγκρίθηκε. Σκοπός της διάταξης είναι η απεμπλοκή των πρωτοβαθμίων πειθαρχικών συμβουλίων από τις δυσκολίες συνεργασίας με τον εκάστοτε οριζόμενο δικαστικό αντιπρόσωπο με στόχευση την επιτάχυνση εκδίκασης των υποθέσεων που λιμνάζουν στα πειθαρχικά συμβούλια. 
Όπως γίνεται αντιληπτό όχι μόνο δεν καταργούνται τα πειθαρχικά, αλλά αντιθέτως επιδιώκεται η κατά το δυνατόν καλύτερη και αποτελεσματικότερη λειτουργία τους.  

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΘΕΟΔΟΣΙΑΔΗΣ 
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΦΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου