Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΑΦΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΠΦΣ

Αθήνα, 30/10/2014 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ 

Στα πλαίσια των επαφών και ενεργειών του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του ΠΦΣ σας ενημερώνουμε ότι για τις προσεχείς ημέρες έχουν δρομολογηθεί οι εξής ενέργειες: 

1. Αύριο Παρασκευή στις 10 το πρωί, θα υπογραφεί η νέα Συλλογική Σύμβαση του ΠΦΣ με τον ΕΟΠΥΥ (συμπεριλαμβανομένου και του παραρτήματος που αφορά τους διανεμητικούς) η οποία είναι όχι μόνο επικαιροποιημένη αλλά και χωρίς τα άρθρα που άφηναν παράθυρα για ατομικές συμβάσεις. Με την υπογραφή της σύμβασης καταργούνται όλες οι μέχρι σήμερα ατομικές συμβάσεις που για διαφόρους λόγους έχουν υπογραφεί και που είναι 14 στον αριθμό σε όλη την Ελλάδα (6 στην Αττική και 8 στην υπόλοιπη Ελλάδα). 

2. Για τα ληξιπρόθεσμα χρέη του ΕΟΠΥΥ που αφορούν τα ταμεία ΟΤΕ, ΔΕΗ, Οίκο Ναύτου, ΕΤΕ, ΗΣΑΠ, ΤΣΜΕΔΕ, ΤΣΑΥ κ.λ.π. έχουν δρομολογηθεί όλες οι απαιτούμενες ενέργειες ώστε μέχρι τέλος του έτους να έχει επιτευχθεί σχεδόν ολόκληρη η αποπληρωμή τους. Για αυτό το λόγο απαιτείται η συνεργασία όλων των εμπλεκομένων καθώς και η μείωση της τεράστιας γραφειοκρατίας που διέπει τις πληρωμές του Δημοσίου. 

3. Η συνάντηση που είχε οριστεί με τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Δένδια για αύριο 31/10/2014, προκειμένου να συζητηθούν θέματα σχετικά με τα ΜΥΣΥΦΑ, των οποίος ο σωστός ορισμός θα πρέπει να είναι Μη Αποζημιούμενα Φάρμακα, αλλά και τις τελευταίες εξελίξεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας για την νέα έκθεση του ΟΟΣΑ και τα προγράμματα ΕΣΠΑ για την ενίσχυση των φαρμακείων, αναβλήθηκε για την ερχόμενη εβδομάδα. 

4. Ορίστηκε επίσης συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας κ. Βορίδη επίσης για αύριο 31/10/2014 στις 14:30, με τον οποίο θα συζητηθούν όλα τα θέματα αρμοδιότητάς του, μεταξύ των οποίων το ωράριο, οι πολλαπλές άδειες φαρμακείων από ένα φαρμακοποιό, η πολιτική των γενοσήμων, κίνητρα για αύξηση του ποσοστού κέρδους στην χορήγηση γενοσήμων κ.λ.π. και για όλα τα θέματα που έχουν πλήξει τον κλάδο και έχουν δημιουργήσει φαρμακεία διαφόρων ταχυτήτων. 

5. Την Δευτέρα 3/11/2014 στις 11 το πρωί, θα μας επισκεφθεί στα γραφεία του ΠΦΣ, κλιμάκιο της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων του Υπουργείου Οικονομικών, για να συζητήσουμε για το μεγάλο πρόβλημα της απογραφής των αποθεμάτων των φαρμακείων στο τέλος του έτους, καθώς και τις φορολογικές ενημερότητες, τις παρακρατήσεις, κατασχέσεις κ.λ.π. 

6. Υπάρχουν προγραμματισμένες συναντήσεις με την Φαρμακοβιομηχανία (εγχώρια και ξένη) καθώς και με την ΕΦΕΧ για την διακίνηση των φαρμάκων, τις ελλείψεις αυτών, τις τιμές και την διάθεση των Μη Αποζημιουμένων Φαρμάκων (ΜΥΣΥΦΑ) αποκλειστικά από τα φαρμακεία, και άλλα θέματα που άπτονται της φαρμακευτικής περίθαλψης στην χώρα μας. 

7. Τέλος αίσθηση προκάλεσε η συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο ΠΦΣ στην οποία δημοσιοποιήθηκαν με τον πιο έντονο τρόπο τα θέματα που απασχολούν όχι μόνο τον κλάδο αλλά και την Ελληνική κοινωνία συνολικά και η οποία είχε ως αποτέλεσμα την πρόσκλησή μας από τον ευρωβουλευτή κ. Χρυσόγονο σε ειδική εκδήλωση στις 12 Νοεμβρίου, στο Ευρωκοινοβούλιο όπου θα συζητηθούν οι επιπτώσεις της κρίσης στην προσβασιμότητα του ασθενούς στην φαρμακευτική περίθαλψη. 

Αποδεχθήκαμε την πρόσκληση δεδομένου ότι αποτελεί μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να διατυπώσουμε τις θέσεις μας πέρα από τα ελληνικά σύνορα. 

Φίλοι και συνάδελφοι 

Είναι προφανές ότι δεν είμαστε σε θέση να προβλέψουμε τα αποτελέσματα των συναντήσεων και των ενεργειών μας. 
Είναι επίσης προφανές ότι θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια για να πείσουμε για το δίκαιο των αιτημάτων μας, που δεν είναι μόνο προς το συμφέρον μας, αλλά και προς το συμφέρον των Ελλήνων πολιτών. 
Είναι καιρός πλέον να παρουσιάσουμε τον κλάδο μας ως μέρος ενός κοινωνικού συνόλου που πλήττεται από μία πολιτική η οποία δεν προσφέρει τίποτα περισσότερο από προβλήματα. 

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ 
ΚΩΝ/ΝΟΣ ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ
Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου