Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

ΠΦΣ ΠΡΟΣ ΕΟΠΥΥ ΓΙΑ "ΑΡΙΘΜΗΣΗ ΣΥΝΤΑΓΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΙΩΝ"




Αθήνα, 18/11/2014
Αριθμ. Πρωτ. 3258

Θέμα: Αρίθμηση συνταγών φαρμακείων

Σε συνέχεια της τελευταίας συνάντησης μεταξύ της Δ/νσης Φαρμάκου του ΕΟΠΥΥ και ΠΦΣ, και αναφορικά με τα θέματα που τέθηκαν, υπενθυμίζουμε τα σημεία που συζητήθηκαν:
- Ξεχωριστή αρίθμηση των χειρόγραφων συνταγών.
- Η αρίθμηση για τις ηλεκτρονικές συνταγές να είναι αυτή που εκδίδεται από την Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση ή και το API φαρμακείων.
Παρακαλούμε για τις ενέργειες σας.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                 Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ       ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ 

ΠΦΣ ΠΡΟΣ ΕΟΠΥΥ ΓΙΑ "ΤΙΜΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ ΤΑΙΝΙΩΝ ΜΕΤΡΗΣΗΣ ΚΕΤΟΝΗΣ"



Αθήνα, 18/11/2014
Αριθμ. Πρωτ. 3259
Θέμα: Τιμή αποζημίωσης ταινιών μέτρησης κετόνης

Όπως γνωρίζετε, απαιτείται άμεση τροποποίηση της τιμής των ταινιών μέτρησης κετόνης δεδομένου ότι, η τιμή αποζημίωσης του Οργανισμού είναι πολύ χαμηλότερη από αυτήν που αγοράζει το φαρμακείο.

Παρακαλούμε για τις ενέργειες σας.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                 Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ        ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ 

ΠΦΣ ΠΡΟΣ ΕΟΠΥΥ ΓΙΑ "ΑΚΥΡΩΜΕΝΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΓΝΗΣΙΟΤΗΤΑΣ, ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ, ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ ΜΕ ΔΡΑΣΤΙΚΗ"

Αθήνα, 18/11/2014
 Aριθμ. Πρωτ. 3257

Θέμα: (Ακυρωμένες ταινίες γνησιότητας, Συγκεντρωτικές καταστάσεις, Συνταγογράφηση με δραστική)

Σε συνέχεια της τελευταίας συνάντησης μεταξύ της Δ/νσης Φαρμάκου του ΕΟΠΥΥ και ΠΦΣ, και αναφορικά με τα θέματα που τέθηκαν, υπενθυμίζουμε τα σημεία που συζητήθηκαν:

- Κρίνεται σκόπιμη η ενημέρωση των φαρμακείων μέσα από την εφαρμογή της Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης για την επιβολή κυρώσεων, για τα  φαρμακεία που εκτελούν συνταγές με σκευάσματα τα οποία δεν έχουν στο φαρμακείο τους πληκτρολογώντας τυχαία τα bar code,  έτσι ώστε αυτό να λειτουργήσει σαν αποτρεπτικός παράγοντας.
- Στο πεδίο ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ της Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης η Συγκεντρωτική Κατάσταση που θα εκδίδεται να είναι για τις συνταγές όλων των ταμείων που εκτελέστηκαν από το φαρμακείο και έχουν ενταχθεί στον ΕΟΠΥΥ, και όχι ανά ταμείο.

- Τροποποίηση της εφαρμογής της Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης, έτσι ώστε, μετά την εκτέλεση της συνταγής από το φαρμακείο, σε κάθε επόμενη συνταγογράφηση, οι ιατροί να «βλέπουν»  μόνο Δραστική και όχι Εμπορική ονομασία, προκειμένου να διευκολυνθεί στην πράξη η Συνταγογράφηση.

Παρακαλούμε για τις ενέργειες σας.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                      Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ            ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ



Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΦΣ : ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΠΑΡΑΛΛΗΛΩΝ ΕΞΑΓΩΓΩΝ

AΘΗΝΑ 17.11.2014
Δύο μόλις ημέρες μετά και την δημοσιοποίηση - με στοιχεία- των ελλείψεων  από τον Π.Φ.Σ. ο πρόεδρος του  ΕΟΦ  κ. Δημ. Λιντζέρης προχώρησε σε προσωρινή απαγόρευση παράλληλων εξαγωγών , ως «έκτακτο μέτρο προστασίας της δημόσιας υγείας».
Με το με αριθμό πρωτοκόλλου 97637 /14.11.2014 έγγραφό του ο  ΕΟΦ και μετά την συνέντευξη τύπου του ΠΦΣ αλλά και τα τρία έγγραφα του όσον αφορά τις ελλείψεις , παραδέχεται την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στην ελληνική αγορά και προχωράει σε μέτρα.
Ο  Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος θα συνεχίσει με την ίδια αγωνιστική διάθεση να αναδεικνύει τα προβλήματα που  αντιμετωπίζει στη καθημερινότητά του ο φαρμακοποιός και να παρεμβαίνει όταν διαπιστώνει ολιγωρία ή καθυστέρηση στην λήψη αποφάσεων που έχουν σχέση με την δημόσια υγεία και την φαρμακευτική περίθαλψη των ασφαλισμένων.
Δείτε το έγγραφο του ΕΟΦ  ΕΔΩ.

                                     ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

ΠΦΣ ΠΡΟΣ ΗΔΙΚΑ: ΟΣΟ ΔΙΑΡΚΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΩΝ ΜΕΣΩ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΡΙ ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΘΑ ΕΚΤΕΛΟΥΝΤΑΙ ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΑ

Αθήνα, 3/11/2014 
 Αριθμ. Πρωτ. 3066

ΕΠΕΙΓΟΝ
Προς Την ΗΔΙΚΑ ΑΕ
Υπόψη:
- Προέδρου κ. Γεώργιου Πάγκαλου
-Διευθύνοντος Συμβούλου κ. Χρήστου Χάλαρη
Κοινοποίηση: ΕΟΠΥΥ
- Γραφείο Προέδρου Κ. Δημήτρη Κοντού
- Δ/νση Φαρμάκου

Αξιότιμοι κύριοι,

Για ακόμη μια φορά γινόμαστε αποδέκτες έντονων διαμαρτυριών από φαρμακοποιούς και ασφαλισμένους για τα προβλήματα λειτουργίας της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης. 
Αντιλαμβανόμαστε την αναγκαιότητα ενημέρωσης και αναβάθμισης των προγραμμάτων , πλην όμως θεωρούμε ότι αυτό πρέπει να γίνεται σε ώρες και ημέρες που δεν δημιουργεί πρόβλημα στην λειτουργία των φαρμακείων και στην προμήθεια των φαρμάκων των ασφαλισμένων και πολύ δε περισσότερο κατά τις ημέρες υποβολής των συνταγών των φαρμακείων. 
Σε κάθε περίπτωση σας ενημερώνουμε ότι για όσο υπάρχει πρόβλημα στην εφαρμογή της Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης ή στο σύστημα API των φαρμακείων οι συνταγές από τα φαρμακεία θα εκτελούνται χειρόγραφα. 
Παρακαλούμε όπως άμεσα επιληφθείτε του θέματος αυτού, το οποίο έχει ως αποτέλεσμα την ταλαιπωρία των ασθενών και των ασφαλισμένων. 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ 
ΚΩΝ/ΝΟΣ ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ
Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ  
ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ

Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014

Π.Φ.Σ.: ΑΝΑΒΟΛΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ 3/11/2014

Αθήνα, 1/11/2014 

Σας ενημερώνουμε, ότι λόγω της απώλειας του πολύτιμου συνεργάτη του ΠΦΣ Ιωάννη Παπαγεωργίου η συνεδρίαση της ερχόμενης Δευτέρας 3/11/2014 αναβάλλεται. Η τελετή της νεκρώσιμης ακολουθίας θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα το απόγευμα ώρα 16.00 στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στο Μαρούσι, Βενιζέλου 21.