Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015

Π.Φ.Σ.: ENHMEΡΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΥΣ

ΑΘΗΝΑ 29.07.2015 
Με βάση τα ισχύοντα μέχρι σήμερα σας ενημερώνουμε για τα κάτωθι: 

Α. Σχετικά με τους νέους συντελεστές ΦΠΑ σύμφωνα με την ΠΟΛ 1160/2015, τα φαρμακεία θα πρέπει να εκδώσουν δύο τιμολόγια: 
ένα με ημερομηνία 19.07.2015 όπου θα έχει όλα τα φάρμακα που χορηγήθηκαν στον ΕΟΠΥΥ μέχρι αυτή την ημερομηνία, με συντελεστή 6,5% 
 • και άλλο ένα με ημερομηνία μέχρι 31.07.2017 όπου θα έχει όλα τα φάρμακα που χορηγήθηκαν στον ΕΟΠΥΥ από τις 20.07.2015 και μετά, με συντελεστή 6%. 
Αυτά τα τιμολόγια θα αντιστοιχισθούν σε μια ενιαία κατάσταση , μια για τους ανασφάλιστους και μια για τους ασφαλισμένους. 
Εννοείται όμως ότι θα έχουν κοπεί δύο τιμολόγια στο συντελεστή 6,5% - ένα για τους ανασφάλιστους και ένα για τους ασφαλισμένους και δύο στο 6% - ένα για τους ανασφάλιστους και ένα για τους ασφαλισμένους. 

Β. Η ΚΜΕΣ για το συνοδευτικό σημείωμα έχει έτοιμη εφαρμογή ΜΟΝΟ γι αυτό το μήνα με δύο διαφορετικά πεδία ΦΠΑ για τα φάρμακα που αφορούν ασφαλισμένους και ανασφάλιστους. Ένα με 6,5% και ένα με 6% . 
Συμπληρώστε τα πεδία αυτά ώστε να συμπίπτουν με τα τέσσερα τιμολόγια φαρμάκων (δύο ασφαλισμένων και δύο ανασφάλιστων) 
Τον επόμενο μήνα θα επανέλθει η εφαρμογή για ένα πεδίο με 6%. 

Γ. Για το e- ΔΑΠΥ διαβητολογικού υλικού , εξακολουθούμε να εκτελούμε τις γνωστές γνωματεύσεις των γιατρών που εκτελούμε χειρόγραφα. Επειδή σε μερικούς νομούς κάποιοι γιατροί από λάθος εκτίμηση έχουν εκτυπώσει ηλεκτρονικά παραπεμπτικά , αυτά μέχρι νεωτέρας και από σήμερα ΔΕΝ θα τα κάνετε δεκτά και ΔΕΝ θα αποζημιώνονται από τον ΕΟΠΥΥ. Όσα όμως έχουν εκτελεσθεί μέχρι σήμερα ΚΑΤ΄ΕΞΑΙΡΕΣΗ θα αποζημιωθούν .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου