Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

ΠΦΣ: ΕΚΤΑΚΤΗ Γ.Σ. - ANAMENOYME AΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΤΗΣ

ΑΘΗΝΑ 25.3.2015 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Σε έκτακτη Γενική Συνέλευση προχωρούν οι φαρμακοποιοί όλης της χώρας το Σάββατο 28 Μαρτίου προκειμένου να συζητηθούν όλα τα θέματα που αφορούν τον κλάδο και κυρίως το φλέγον θέμα του ωραρίου λειτουργίας και το χάος που έχει δημιουργηθεί με άμεσο τον κίνδυνο κατάργησης της εφημεριών. 
Το ΔΣ του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου έχει συγκαλέσει έκτακτη Γενική Συνέλευση των αντιπροσώπων από ολόκληρη την χώρα με κεντρικό θέμα την ρύθμιση της λειτουργίας των φαρμακείων με την κατάργηση του θεσμού του διευρυμένου ωραρίου (νόμος Λοβέρδου 3918/2011) και όλων των μνημονιακών διατάξεων πού έχουν απορρυθμίσει την αγορά του φαρμάκου. 
Δεν μπορούν με το πρόσχημα των επενδύσεων, μερικές εκατοντάδες φαρμακείων να καταδικάζουν τις χιλιάδες των φαρμακοποιών, που από άκρο σε άκρο σε ολόκληρη την Ελλάδα αλλά και στις γειτονιές, στηρίζουν καθημερινά τον ασθενή και τον ηλικιωμένο, τονίζουν οι εκπρόσωποι των φαρμακοποιών. 
«Η υγεία πρέπει επιτέλους να σταματήσει να αποτελεί χρηματοοικονομικό μέγεθος», τονίζει ο πρόεδρος του ΠΦΣ κ. Κωνσταντίνος Λουράντος, συμπληρώνοντας πως «με την χαώδη αυτή κατάσταση ουσιαστικά οι εφημερίες απαξιώνονται και καταργούνται, οι ώρες λειτουργίας επικεντρώνονται στις ώρες αγοραστικής αιχμής, ενώ το φαρμακείο της γειτονιάς αργοσβήνει μπροστά στα πολυκαταστήματα φαρμάκων και χιλιάδες φαρμακοποιοί οδηγούνται στη ανεργία και στην ανέχεια». 
Οι φαρμακοποιοί υπενθυμίζουν την σαφή αναφορά του προεκλογικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ (Σεπτέμβριος 2014 ) όπου μεταξύ άλλων ρητά αναφέρεται πως «η αγορά των φαρμακείων δεν αποτελεί μια τυπική αγορά και δεν πρέπει να αφήνεται να ρυθμιστεί από τους κανόνες της αγοράς». 
«Η λειτουργία των φαρμακείων πρέπει να μπει σε μια νέα βάση αναθεωρώντας όλους τους νόμους από το 2011 και μετά και θεσπίζοντας ένα ευέλικτο ωράριο ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής, διασφαλίζοντας όμως μεγάλο αριθμό ανοικτών φαρμακείων, με μεγάλη διασπορά και αύξηση των εφημεριών», τονίζει ο κ. Λουράντος. 
Βασικός γνώμονας του πλαισίου λειτουργίας πρέπει να είναι η άμεση και απρόσκοπτη προσβασιμότητα των ασθενών στο φάρμακο τους και για τον λόγο αυτό είναι ανάγκη να συνεχίσουν να υπάρχουν τα φαρμακεία της γειτονιάς. Η επένδυση στην υγεία είναι ο ίδιος ο ασφαλισμένος και όχι μόνον οι εντυπωσιακές εγκαταστάσεις. 
«Χαιρετίζουμε τη στάση και τις δηλώσεις του Υπουργού Υγείας κ. Παν. Κουρουμπλή και του Γεν. Γραμματέα κ. Γιάννη Μπασκόζου που στηρίζουν πρώτα τον ασθενή και τον ασφαλισμένο και αναμένουμε από την Πολιτεία να υλοποιήσει τις προεκλογικές δεσμεύσεις της προς τους φαρμακοποιούς και την κοινωνία», καταλήγει ο πρόεδρος του ΠΦΣ . 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

Π.Φ.Σ.: ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΗ ΚΑΜΠΑΝΙΑ "ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ"

Αγαπητοί συνάδελφοι, 
Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, συνεπής στον προγραμματισμό του, προχωράει σε υλοποίηση μεγάλης καμπάνιας υπέρ των φαρμακείων, με κεντρικό θέμα "ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ".
Η καμπάνια περιλαμβάνει τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό spot που απευθύνεται στο ευρύ κοινό, με στόχο να προβάλει το γεγονός ότι μόνο στα φαρμακεία βρίσκεται ο επιστήμονας φαρμακοποιός, κοντά στις ανάγκες υγείας όλων.
Το τηλεοπτικό spot πρόκειται για μια σημαντική παραγωγή με ηθοποιούς γυρισμένο εξολοκλήρου σε φαρμακείο.
Η τηλεοπτική καμπάνια περιλαμβάνει προβολή του, σε κανάλια μεγάλης θεαματικότητας και πανελλήνιας εμβέλειας και θα ξεκινήσει να προβάλλεται από τις 12 Μαρτίου 2015.
Οι τοπικοί Φαρμακευτικοί Σύλλογοι έχουν τη δυνατότητα εφόσον το επιθυμούν να συμμετάσχουν στην καμπάνια, σε τοπικό επίπεδο, με την μετάδοση του τηλεοπτικού ή του ραδιοφωνικού spot σε τοπικά ΜΜΕ.
Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία, μπορείτε να επικοινωνείτε με την κα Σοφία Παπαδημητροπούλου στον ΠΦΣ.
Μπορείτε να δείτε το spot της καμπάνιας στο site του ΠΦΣ ή ΕΔΩ

O ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ
Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ

Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

Π.Φ.Σ.: ΑΡΙΘΜΗΣΗ ΣΥΝΤΑΓΩΝ

Αθήνα, 10 / 3 /2015 
Αριθμ. Πρωτ. 854 

Θέμα: Αρίθμηση συνταγών 
Επανερχόμενοι στο θέμα της αρίθμησης και προσπαθώντας να αποφύγουμε νομικές παρερμηνείες, ξεκαθαρίζουμε για άλλη μια φορά ότι: 
Η αρίθμηση των συνταγών δεν καταργείται, αλλά αίρεται η υποχρέωση αναγραφής αριθμού επάνω στην ηλεκτρονική συνταγή καθώς επίσης και για όσες χειρόγραφες συνταγές εκτελούνται ηλεκτρονικά εφόσον αυτές τοποθετούνται στα ημερήσια πακέτα με την αύξουσα σειρά που εμφανίζονται στο μαγνητικό μέσο του προγράμματος του φαρμακείου (αναλυτική κατάσταση συνταγών). 
Για όσες χειρόγραφες συνταγές, δεν εκτελούνται ηλεκτρονικά παραμένει η υποχρέωση αναγραφής αύξοντα αριθμού επί της συνταγής. 
Ο αριθμός αυτός είναι ο αριθμός που αντιστοιχεί στην συνταγή ευρισκόμενος στην αναλυτική συγκεντρωτική κατάσταση συνταγών, αναζητώντας την από την αρχή του μήνα έως την ημερομηνία εκτέλεσης της συνταγής. 
Οι χειρόγραφες συνταγές εξακολουθούν να μπαίνουν σε ξεχωριστό πακέτο και τα φαρμακεία εξακολουθούν να εκδίδουν για όλες τις συνταγές συγκεντρωτικά, ηλεκτρονικές συγκεντρωτικές καταστάσεις. 
Τα παραπάνω ισχύουν μόνο για όσα φαρμακεία είναι μηχανοργανωμένα με πρόγραμμα φαρμακείου που διασυνδέεται με την ΗΔΙΚΑ μέσω API. 
Για τα φαρμακεία που υποβάλλουν χειρόγραφες συγκεντρωτικές καταστάσεις παραμένει η υποχρέωση αναγραφής, επί όλων των συνταγών, συνεχούς αρίθμησης. 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ 
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ 
Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 
ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ 

Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

ΠΦΣ: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 12/3/2015

Ο Πρόεδρος και το ΔΣ του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου σας καλούν την Πέμπτη 12 Μαρτίου και ώρα 11.00 το πρωί, στο Αμφιθέατρο του ΠΦΣ (Πειραιώς 134 , 1ος όροφος), σε συνέντευξη τύπου με θέμα: 
Φάρμακο : Δαπάνη ή Σπατάλη; 
Ασφαλισμένος: Άνθρωπος ή Αριθμός; 
Η πορεία για ένα διαφορετικό αύριο. 
Στην συνέντευξη τύπου θα γίνει αναφορά στο χάος που προκλήθηκε από τις τελευταίες μνημονιακές διατάξεις στον χώρο της Υγείας , αλλά και στις προεκλογικές και μετεκλογικές κυβερνητικές δεσμεύσεις για την άρση των αδικιών στο Φάρμακο. 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΦΣ 
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ