Παρασκευή 1 Ιουλίου 2016

Π.Φ.Σ.: ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΩΝ ΤΙΜΟΛΟΓΙΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΟΠΥΥ

ΑΘΗΝΑ 01/07/2016 
ΑΡ. ΠΡΩΤ. 1911 
Όπως σας έχουμε ήδη ενημερώσει από τον προηγούμενο μήνα, στην πλατφόρμα του ΚΜΕΣ έχει δημιουργηθεί εφαρμογή, η οποία επιτρέπει την εκτύπωση όλων των τιμολογίων που αφορούν την υποβολή συνταγών του ΕΟΠΥΥ, ταυτόχρονα με την εκτύπωση του Συνοδευτικού Σημειώματος Υποβολής (ΣΣΥ), χωρίς να απαιτείται άλλη ενέργεια. 
Όμως, στην τελευταία συνάντηση ΚΜΕΣ του ΕΟΠΥΥ, ενημερωθήκαμε ότι, και κατά τον έλεγχο και την εκκαθάριση των συνταγών των φαρμακείων του προηγούμενο μήνα , προέκυψε μεγάλος αριθμός λανθασμένων τιμολογίων (3. 500) τα οποία υπεβλήθησαν προς αποζημίωση στον ΕΟΠΥΥ.
Τα λάθη αφορούν πχ. σε αναγραφή άλλου ποσού στο Συνοδευτικό Σημείωμα Υποβολής (ΣΣΥ) και άλλου ποσού στο τιμολόγιο, σε άλλες περιπτώσεις δεν υπήρχε η ανάλυση ΦΥΚ, Φαρμακευτική Δαπάνη, ευρώ κ.ο.κ
Έτσι αποφασίστηκε από τον ΕΟΠΥΥ να μην γίνονται αποδεκτά τα χειρόγραφα τιμολόγια καθώς ο έλεγχος τους απαιτεί την επικοινωνία του ΚΜΕΣ με το κάθε φαρμακείο ξεχωριστά, την διόρθωση κάθε τιμολογίου και τον κίνδυνο που ενέχει η ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας να μην πληρωθεί το σύνολο των φαρμακείων τέλος του μήνα, μια προσπάθεια που καταβάλλεται σε μηνιαία βάση και που ούτως άλλως έχει προβλήματα για να επιτευχθεί.

Τα τιμολόγια που θα γίνονται αποδεκτά από τον ΕΟΠΠΥ θα είναι: 
 α. αυτά που εκδίδονται μέσω των προγραμμάτων των φαρμακείων 
 β. αυτά που εκδίδονται μέσω της εφαρμογής που ανέπτυξε το ΚΜΕΣ 
 τα χειρόγραφα τιμολόγια δεν θα αποζημιώνονται και θα επιστρέφονται.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ 
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ 
Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου