Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

Η ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΕΤΕΣΤΑ

Αθήνα, 23/2/2016 
Συνάδελφοι 
Με γνώμονα τη Διαφάνεια και την Αξιοπιστία στη λειτουργία τόσο του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου όσο και των πρωτοβουλιών που αναπτύσσει προς όφελος των Φαρμακοποιών, συνεδρίασε εκ νέου το Δ.Σ. της ΕΤΕΣΤΑ και έλαβε τις εξής αποφάσεις: 
Mε ομόφωνη απόφαση αποφασίσθηκε η λύση της συνεργασίας με την PIH και η αποστολή εγγράφου προς την PIH για τη μεταβίβαση του 25% των μετοχών που είχαν αγορασθεί από την ΕΤΕΣΤΑ, ώστε να μην χαθούν τα χρήματα των Φαρμακοποιών. 
Για την υλοποίηση αυτής της απόφασης ορίσθηκε ομοφώνως ως Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΤΕΣΤΑ ο κ. Κωνσταντίνος Λουράντος. 
Η συνέχιση της λειτουργίας της ΕΤΕΣΤΑ αποτελεί προτεραιότητα για το Δ.Σ. της Εταιρείας, προκειμένου οι Φαρμακοποιοί μέσα από διαφανείς και αποδεκτές συνεργασίες, να μπορέσουν να εκμεταλλευθούν τα δεδομένα των φαρμακείων τους. 
Η αξία αυτών των δεδομένων είναι ανεκτίμητη και αυτό αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι στο παράλληλο πρόγραμμα που ψηφίσθηκε πρόσφατα στην Βουλή, στο άρθρο 90 αποτυπώνεται ξεκάθαρα η πρόθεση του ΕΟΠΥΥ να εκμεταλλευθεί τα δεδομένα της ΗΔΙΚΑ που προέρχονται και από τα φαρμακεία, ερήμην των φαρμακοποιών. 
Παράλληλα στο προσκήνιο έχουμε και την επαναδραστηριοποίηση εταιρειών που ασχολούνται με συναφή θέματα. Είναι λοιπόν χρέος μας να στηρίξουμε τη λειτουργία της ΕΤΕΣΤΑ και να ξεκινήσουμε άμεσα την ενεργοποίησή της σε ξεκάθαρες και πιο αποδοτικές βάσεις. 
Η ΕΤΕΣΤΑ είναι και θα παραμείνει εταιρεία των Φαρμακοποιών. Για τον λόγο αυτό χρειαζόμαστε τη συμμετοχή όλων σας. 
Στο νέο ξεκίνημά μας αυτό θα στηριχθούμε στους Φαρμακευτικούς Συλλόγους και σε συνεργασία με τα θεσμικά όργανα θα επαναπροσδιορίσουμε τους στόχους αλλά και τα οφέλη που πρόκειται να αποκομίσουν οι Φαρμακοποιοί. 
Για τον λόγο αυτό σε σύντομο χρονικό διάστημα, ανάλογα με τις εξελίξεις, θα προσκαλέσουμε σε πρώτη φάση, όλους τους Προέδρους των Φαρμακευτικών Συλλόγων της Χώρας για να συναποφασίσουμε και να εγκαινιάσουμε τη νέα πορεία της ΕΤΕΣΤΑ. 
Οι κόποι μας δεν πρέπει να γίνουν αντικείμενο αγοραίας εκμετάλλευσης από οποιονδήποτε ιδιώτη ή Κρατικό φορέα. 

Για την ΕΤΕΣΤΑ 
Ο Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος 
Κωνσταντίνος Λουράντος

Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016

ΟΙ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΘΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ

Αθήνα, 16 / 2 /2016 
Αριθμ. Πρωτ. 365 

Ο Πανελλήνιος φαρμακευτικός Σύλλογος έχει γίνει δέκτης πολλών καταγγελιών φαρμακοποιών οι οποίοι βρίσκονται ξαφνικά υπόλογοι έναντι των φορολογικών αρχών, και συγκεκριμένα καλούνται να πληρώσουν προσαυξήσεις για τα ποσά των παρακρατήσεων ρυθμισμένων δόσεων τους, που αποδίδονται από τον ΕΟΠΥΥ στις τοπικές ΔΟΥ με εξαιρετικά μεγάλες καθυστερήσεις
Σε επικοινωνία μας με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Οργανισμού αλλά και της Τράπεζας Πειραιώς , διαπιστώσαμε ότι το πρόβλημα οφείλεται στην καθυστέρηση καταχώρησης των παρακρατήσεων εκ μέρους της Τράπεζας , λόγω όμως της μορφής του αρχείου που στέλνεται σε αυτήν από τον ΕΟΠΥΥ.
Επειδή είναι αδιανόητο οι φαρμακοποιοί να καλούνται να πληρώσουν πρόστιμα για παρακρατήσεις που ήδη έχουν γίνει, να καθυστερούν να αποδίδονται στις αρμόδιες αρχές για λόγους που δεν τους αφορούν.
Ζητούμε την παρέμβασή σας για την άμεση επίλυση του θέματος αυτού και σας γνωστοποιούμε ότι ήδη έχει ενημερωθεί η νομική υπηρεσία του ΠΦΣ , για την άσκηση οποιονδήποτε μέτρων κριθούν αναγκαία για την προστασία των Φαρμακοποιών. 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ 
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ
Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ

Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016

Κ. ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ: ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ... ΔΕΝ ΕΚΧΩΡΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ!



Συνάδελφοι,

Η αυριανή απεργιακή κινητοποίηση, αφορά όλο τον Ελληνικό Λαό και όλους όσους σκέπτονται το μέλλον τους, μέσα σε μία κοινωνία που αλλάζει συνεχώς χωρίς προγραμματισμό και ασφάλεια.

Εμείς οι Φαρμακοποιοί είμαστε ο κλάδος που από την πρώτη στιγμή της εφαρμογής των μνημονίων υποστήκαμε τις μεγαλύτερες περικοπές και τις μεγαλύτερες ζημιές, από τις κατά καιρούς μνημονιακές κυβερνήσεις.

Ακόμη όμως και μετά από εξι χρόνια μνημονίων ο πολιτικός φαρισαϊσμός συνεχίζεται. Η σημερινή κυβέρνηση διαρρέει και όχι δημοσιοποιεί, ένα απαράδεκτο προσχέδιο για το ασφαλιστικό υπερασπιζόμενη δήθεν, τις κύριες συντάξεις. Καλούμαστε οι επιστημονικοί φορείς σε ένα διάλογο , για να δώσουμε το απαραίτητο δημοκρατικό άλλοθι.

Ενάμιση μήνα μετά την διαρροή του προσχεδίου , φαίνεται ότι η κυβέρνηση έχει προαποφασίσει το τέλος όλων των ελευθέρων επαγγελματιών και επιστημόνων



ΟΙ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΥΡΙΑΝΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΥΝ ΤΟΝ ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΙΚΟ ΔΙΑΛΟΓΟ

ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΣΥΣΧΕΤΙΣΗ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΜΕ ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ

                                          ΤΟ ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟΔΕΚΤΟ

            Γιατί κατατέθηκε από την Κυβέρνηση στους θεσμούς προς έγκριση, χωρίς αναλογιστική μελέτη, ποσοστώσεις και αποδείξεις  ότι το νέο σύστημα είναι βιώσιμο και επωφελές για τον Ελληνικό Λαό

            Γιατί ωθεί στην κυριολεξία στη φοροδιαφυγή και τιμωρεί τους ειλικρινά και έντιμα φορολογούμενους

             Γιατί είναι παράλογο, εν ονόματι της φοροδιαφυγής που πράγματι υπάρχει στη χώρα μας, όπως και σε κάθε άλλη χώρα, να μην εφαρμόζονται νόμοι πάταξής της , αλλά να συνδέονται οι ασφαλιστικές εισφορές με το εισόδημα , ωθώντας όποιον μπορεί να φοροδιαφύγει να το κάνει, για να πληρώνει λιγότερες ασφαλιστικές εισφορές.

            Οι φαρμακοποιοί είναι από τους πιο ειλικρινείς Έλληνες φορολογούμενους σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Οικονομικών. Και γι αυτό τιμωρούνται (!) από το νέο Ασφαλιστικό

            Ως εκ τούτου, καλούμεθα να πληρώσουμε εμείς την ανικανότητα και αδυναμία των εκάστοτε κυβερνήσεων να πατάξουν την φοροδιαφυγή σε άλλους κλάδους.

Η μεγάλη αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών μας, σε συνδυασμό με την υπέρμετρη φορολόγηση των εισοδημάτων μας και της προκαταβολής 100% του φόρου εισοδήματος για τον επόμενο χρόνο , οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στον αφανισμό του κλάδου μας.

Συνάδελφοι

Είναι απαραίτητο να αντιληφθούμε ότι αυτή τη στιγμή πρέπει να ξαναβρούμε την Ενότητα, την Συλλογικότητα και την Αποφασιστικότητα που είχαμε στο παρελθόν.

Είμαστε ένα ενιαίο μέτωπο. Τα προβλήματα είναι κοινά και οι δράσεις μας πρέπει να είναι ενιαίες. Τώρα και στο μέλλον.

Ο διχασμός του κλάδου , δυναμώνει τους οικονομικούς και πολιτικούς αντιπάλους μας.

 Ατομικά συμφέροντα, προσωπικές φιλοδοξίες ή κομματικοί εναγκαλισμοί, δεν βοηθούν κανέναν ούτε αυτούς που τις ενστερνίζονται.
Είμαι σίγουρος ότι έχουμε πλέον αντιληφθεί ότι δεν μπορούμε να περιμένουμε σωτηρία από τους άλλους, ειδικά από αυτούς που κυβέρνησαν ή κυβερνούν την Ελλάδα και υπόσχονται σωτηρία χωρίς να το εννοούν.

Σας καλώ ΟΛΟΥΣ

Να δώσετε Δυναμικό Παρών στην μεγάλη αυριανή κινητοποίηση

Στην Αθήνα η συγκέντρωση θα γίνει αύριο στις 11 το πρωί,

στην διασταύρωση Σταδίου και Κοραή



ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ  ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016

Π.Φ.Σ.: ΤΙ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ Η ΝΕΑ ΚΥΑ ΓΙΑ ΤΟ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΚΟ

Αθήνα 1η Φεβρουαρίου 2016 
Από την πρώτη στιγμή και ενόψει της έκδοσης της ΚΥΑ για το ιδιοκτησιακό ήταν φανερό ότι ημεδαπά συμφέροντα προσπάθησαν να παρεισφρήσουν και να επιβάλουν τις δικές τους επιδιώξεις με το πρόσχημα ότι οι «Θεσμοί» ζητούν να καταργήσουν το ιδιοκτησιακό των φαρμακείων. 
Το προεδρείο του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου παρενέβη αμέσως και με αλλεπάλληλες συναντήσεις, διατύπωσε τις έντονες αντιρρήσεις του για την έκδοση της πρώτης Υπουργικής Απόφασης για το ιδιοκτησιακό. 
Τελικά η ΚΥΑ εκδόθηκε και ο ΠΦΣ κατήγγειλε τα συγκεκριμένα συμφέροντα, τα οποία φωτογραφίζονταν μάλιστα στην πρώτη παράγραφο της απόφασης. 
Αμέσως ο ΠΦΣ ξεκίνησε τις πιέσεις προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου, για την διόρθωση σε πρώτη φάση, των κενών και των σφαλμάτων που αναφέρονταν σε αυτήν. 
Μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να διατυπώσουμε τις θέσεις μας ήταν οι συνεδριάσεις της επιτροπής για την αναμόρφωση της φαρμακευτικής νομοθεσίας. 
Με εισήγηση του προεδρείου και παρά τις αντιρρήσεις ορισμένων μελών, το ΔΣ του ΠΦΣ όρισε το νομικό σύμβουλο του ΠΦΣ κ. Ηλία Δημητρέλλο και του ΦΣΑ κ. Σοφία Αγγέλου, όπως καταθέσουν τις θέσεις του ΠΦΣ. 
Στις τρεις συνεδριάσεις της επιτροπής, οι νομικοί σύμβουλοι πέραν της προφανούς και σαφούς θέσης απόρριψης επί της αρχής της ΚΥΑ, ζήτησαν μεταξύ άλλων να αποσυρθούν οι φωτογραφικές διατάξεις, αλλά και να διορθωθεί το μεγάλο πρόβλημα με την επικείμενη ίδρυση πολλών εκατοντάδων φαρμακείων λόγω της ύπαρξης του κριτηρίου χορήγησης αδειών ίδρυσης φαρμακείων σε επίπεδο καλλικρατικών δήμων. 
Σημειολογικά θα αναφέρω ότι με την τροποποίηση της ΚΥΑ (ΦΕΚ Β΄ 138/29.1.2016) πέραν της αποτροπής ανοίγματος πολλών εκατοντάδων φαρμακείων ανατρέπεται η προσπάθεια κυριαρχίας συγκεκριμένων συνδικαλιστικών κέντρων στην διαδικασία χορήγησης των αδειών ίδρυσης φαρμακείων και προτεραιότητα έχουν πλέον οι φαρμακοποιοί. 
Αγαπητοί Συνάδελφοι, 
Η καθοριστική νίκη του κλάδου μας, αποδεικνύει ότι με επιμονή και μεθοδικότητα μπορούμε να έχουμε θετικά αποτελέσματα για θέματα του κλάδου μας. Έχουμε μπροστά δύσκολο δρόμο. 
Έχουμε απέναντί μας μια ακόμη κυβέρνηση που έχει υποταχθεί στους «θεσμούς», αλλά κυρίως έχουμε ημεδαπά συμφέροντα που επιδιώκουν να μας αφανίσουν. Σε όλους αυτούς θα συνεχίσουμε να αντιστεκόμαστε και να αγωνιζόμαστε. 
O ΠΦΣ απορρίπτει τις παλαιοκομματικές συνδικαλιστικές τακτικές και προχωρά με γνώμονα, όχι την πολιτική ταυτότητα αλλά την επιστημονική ιδιότητα του φαρμακοποιού που αγωνίζεται σε καθημερινή βάση από τον πάγκο του φαρμακείου του. 
Επιπροσθέτως αποδεικνύει με την στάση του ότι η λειτουργία του πλέον ως Συλλόγου απέχει από τις πρακτικές του παρελθόντος και είναι μακριά από παραταξιακές ή κομματικές αντιλήψεις. 
Έτσι διευκολύνεται το έργο μας αλλά κυρίως μας δίνει την ευελιξία να αποφεύγουμε τους πολιτικούς εναγκαλισμούς που μόνο προβλήματα μπορούν να δημιουργήσουν. 

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ 
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΦΣ