Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2017

ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΣ ΤΟΥ ΠΦΣ



ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ  ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
Με κεντρικό στόχο την ανάδειξη του Φαρμακείου της κοινότητας ως πυρήνα ενημέρωσης του πληθυσμού για θέματα Δημόσιας Υγείας , ο Πρόεδρος κ. Κυριάκος Θεοδοσιάδης και τα μέλη του ΔΣ του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου δίνουν το παρόν σε σημαντικές διοργανώσεις επιστημονικών  και επαγγελματικών φορέων και συλλόγων ασθενών.
Στο πλαίσιο αυτό ο Πρόεδρος του ΠΦΣ μετέβη στις 27 Σεπτεμβρίου , στην Κύπρο προσκεκλημένος του Παγκύπριου Φαρμακευτικού Συλλόγου , σε ημερίδα με τίτλο «Ο ρόλος του Φαρμακοποιού στο Γενικό Σχέδιο Υγείας Κύπρου» και ενημέρωσε του Κυπρίους Συναδέλφους για την λειτουργία της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης.
Την ξεκάθαρη θέση  ότι «το σύστημα υγείας στη χώρα μας πρέπει να είναι  ασθενοκεντρικό και ότι πρέπει να εξασφαλιστεί η φαρμακευτική ή ιατρική περίθαλψη του έλληνα ασθενή στην έκταση που αυτός τις χρειάζεται, με αξιοπρέπεια και με τέτοιον τρόπο ώστε γρήγορα και η υγεία του να αποκατασταθεί και η επιστροφή του στην παραγωγή να επανέλθει, διατύπωσε  ο κ.  Θεοδοσιάδης, στην  ομιλία του στο 16th Annual HEALTHWORLD Conference που διοργάνωσε στην Αθήνα,  στις 4 και 5 Οκτωβρίου, το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο.
Στο ίδιο συνέδριο , όπου παραβρέθηκε και ο υπουργός Υγείας, ο κ. Θεοδοσιάδης   ξεκαθάρισε ότι δαπάνες υγείας και ανταποδοτικότητα και ποιότητα υγείας είναι έννοιες αντιφατικές που δεν μπορούν να συνυπάρξουν. «Συνεπώς –τόνισε - πρέπει κάποια στιγμή να πούμε ευθέως στους πολίτες που ζορίζονται εν μέσω κρίσης ότι οι δείκτες υγείες αυξάνονται μόνο μέσα από την αύξηση των δαπανών για την υγεία».
Και  κατέληξε «παίζουμε την κολοκυθιά κι εκ του αποτελέσματος λέμε στον φαρμακοβιομήχανο να δώσει clawback και rebate, στον φαρμακοποιό επίσης να δώσει rebate και στον ασφαλισμένο να βάλει όλο και πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη, τόσο βαθιά που στο τέλος να μην τον συμφέρει να πάει σε γιατρό του ΕΟΠΥΥ, αλλά να πληρώσει εξ ιδίων όλη την αξία των φαρμάκων που παίρνει. Και στο τέλος τα φέρνουμε έτσι που λέμε ότι η σπατάλη και η λαμογιά εξαφανίστηκαν. Κι είμαστε και εθνικά υπερήφανοι».
Εξάλλου μιλώντας  σε στρογγυλό τραπέζι στο 18ο Πανελλήνιο Συνέδριο  Φαρμακοποιών  που πραγματοποιήθηκε στις 6 και 7 Οκτωβρίου, αναφέρθηκε σε όλες τις διαχρονικά ατελέσφορες μνημονιακές επιλογές κατά των φαρμακείων  ενώ στην τελετή έναρξης  αναφερόμενος  στην  σύμπραξη όλων των  φαρμακοποιών  και τόνισε πώς  «συνεχίζω να λέω ότι είμαστε στο ίδιο καράβι και μαζί πρέπει να βαδίσουμε, μαζί να αγωνιστούμε και μαζί θα βουλιάξουμε ή μαζί θα περάσουμε στην απέναντι όχθη»
Επίσης στις  11 Οκτωβρίου προσκεκλημένος του  Ινστιτούτου  Δημόσιας Υγείας και  του καθηγητή κ. Παναγιώτη Μπεχράκη,  συμμετείχε ως ομιλητής  με θέμα  «Γρίππη: νεώτερα δεδομένα».
Ο κ. Θεοδοσιάδης υπεραμύνθηκε του εμβολιασμού και  αναφερόμενος στους πολέμιους του εμβολιασμού ανέφερε χαρακτηριστικά «εσείς μπορείτε να αυτοκτονήσετε το παιδί σας όχι».
Την ίδια μέρα οι κ.κ. Κυριάκος Θεοδοσιάδης, Απόστολος Βαλτάς και Σεραφείμ Ζήκας  συνοδευόμενοι  από το νομικό σύμβουλο κ. Ηλία Δημητρέλλο , μετείχαν  σε συνάντηση με εκπροσώπους του ΤΑΥΦΕ προκειμένου να βρεθεί λύση στο γνωστό  πρόβλημα των εισφορών , δίχως όμως αποτέλεσμα. Σειρά έχουν πλέον από πλευράς ΠΦΣ, τα ένδικα  μέσα
Στηρίζοντας τις προσπάθειες και των Συλλόγων Ασθενών, ο αντιπρόεδρος  του ΔΣ του ΠΦΣ κ. Θανάσης  Παπαθανάσης  παραβρέθηκε σε εκδήλωση για τις Ρευματικές Παθήσει ς του Συλλόγου ΕΛΕΑΝΑ. Στον χαιρετισμό του  είπε μεταξύ άλλων πώς τα φαρμακεία μπορούν να αποτελέσουν πυρήνα ενημέρωσης για τις ρευματικές παθήσεις, έτσι ώστε να έχουμε την καλύτερη δυνατή εξέλιξη.
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Θρόμβωσης, στις 11 Οκτωβρίου ο  κ. Θανάσης Παπαθανάσης  παρευρέθηκε  επίσης  στη σημαντική εκδήλωση του ΙΜΕΘΑ με σύνθημα " Η Θρόμβωση μπορεί να προληφθεί".
Ο κ. Παπαθανάσης  ανέφερε πως το Φαρμακείο ως Πυλώνας της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας συμμετέχει ενεργά στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών με στόχο τη βελτίωση των δεικτών υγείας του πληθυσμού και την εξοικονόμηση πόρων για το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Γιατί η πρόληψη σώζει ζωές!
Εξάλλου στη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής για την επιδημική έξαρση της ιλαράς, παρέστη ο κ. Στέλιος Καλογερόπουλος, μέλος του Δ.Σ. του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, επισημαίνοντας την αναγκαιότητα της δωρεάν και απρόσκοπτης πρόσβασης όλων των πολιτών στα εμβόλια και την ανάγκη να θεραπευθούν όποια προβλήματα υπάρχουν στην εισαγωγή και διακίνηση των σκευασμάτων, τονίζοντας ότι λόγω της περιορισμένης επάρκειας,   καθημερινά οι φαρμακοποιοί  αγωνίζονται για να καλύψουν τις ανάγκες  του πληθυσμού σε εμβόλια για την ιλαρά.
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου